sobota, 14 stycznia 2017

Kasza pęczak z kremowymi porami i pieczarkami

Pory z cebulką przesmażyłam do miękkości udusiłam, przyprawami, ziołami ciekawie doprawiłam 🌿🌾🍂 i z ugotowanym pęczakiem połączyłam. Kaszę z porami śmietanką zalałam, mieszając dobrze podgrzałam. 🍴Z podsmażonymi brązowymi pieczarkami podałam i nic więcej dodawać już nie musiałam.🍴 Pamiętajcie, że pęczak to kasza zdrowa, smaczna i wyjątkowa.😏 👌

środa, 11 stycznia 2017

Tarta mocno czekoladowa z daktylami

Na kruche ciasto masę czekoladową wylałam, do której pokrojone daktyle dodałam. 😊
Orzechami włoskimi ozdobiłam i do zastygnięcia w chłodne miejsce pozostawiłam. 
Dwie łyżki cukru  trzcinowego tylko do ciasta dodałam, a dzięki 
daktylom słodki smak tarty uzyskałam.🍰🍹
Jeśli takie smaki lubicie to z łatwością tą tartę zrobicie. 😉💛🎉
Prosta jest do przygotowania, a sama słodycz jest z jej smakowania.

poniedziałek, 9 stycznia 2017

Gołąbki z ziemniakami i kiszką ziemniaczaną

Gołąbki z surowych ziemniaków, kiszki ziemniaczanej oraz smażoną cebulką na boczku przygotowałam i z chrupiącym czosnkiem podałam. 🍴⛄🍴

Gołąbki z ziemniaków to podkarpackie danie regionalne, proste, a w smaku niebanalne, 
ale kiedy kiszkę ziemniaczaną dodałam, to jeszcze lepszy smak uzyskałam. 
Kiszka sprawiła, że farsz stał się delikatniejszy i smaczniejszy.
 


wtorek, 3 stycznia 2017

Spaghetti z pastą serowo oliwkową i prażonym słonecznikiem

Kiedy czasu nie mamy, to za gotowanie obiadu z makaronu się zabieramy. 🍴🍜 
Na al dente zawsze go gotujemy i na różne sposoby podajemy. Szybko, tanio, bez wielkiego kombinowania i już można zabierać się do zjadania. 
Polecam wypróbować, a czas zaoszczędzony na przyjemności zachować. 💏💓💃💪