niedziela, 12 marca 2017

Klub Kolacyjny Barilla - fotorelacja :)

Dnia 9 marca 2017 r. w Krakowie odbyła się uroczysta kolacja z warsztatami kulinarno – fotograficznymi, przygotowana przez Zespół Barilla http://www.barilla.pl.
Do Klubu Kolacyjnego Barilla 🍝 zostali zaproszeni blogerzy 🍴👨👩, którzy mogli skosztować przepysznych dań przygotowanych przez Miłosza ❤ - Szefa kuchni Fiorentina Ristorante Pizzeria

 

Na pierwsze danie podany został Krem z kasztanów z pancettą i jajkiem sous vide, na drugie danie Rigatoni z sosem z pieczonych pomidorów 🍅 z mozzarellą burrata i bazylią, a na deser Mus czekoladowy 🍫 z borowikami, tonką, ziemią z czekolady i jagodami. Czysta poezja smaków, wzorów i kolorów. Po prostu „niebo w gębie ☁☀”, tak mogę krótko scharakteryzować smak tych dań. 
 

Ciekawe, pełne pasji do gotowania 🍴i wesołe towarzystwo sprawiło, że kolacja stała się jeszcze bardziej wyjątkowa. 
 
Podczas tego spotkania odbyło się szkolenie kulinarno – fotograficzne 📷 pod fachowym okiem Piotra Arnoldesa. Jego wskazówki, rady, zapewne w przyszłości zaowocują lepszymi zdjęciami w moim wykonaniu. 

Moje zdjęcia, tylko szkoda, że akurat w aparacie lampa przestała mi działać :(

 


 


 Pomimo zmęczenia podróżą 🚌, wróciłam naładowana pozytywnymi emocjami 😍, z chęcią do kolejnych spotkań 👨👩.

Pozdrawiam wszystkich blogerów i całą ekipę Barilla. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)