środa, 28 grudnia 2016

Muffiny kokosowe

Goście do drzwi pukają stuk puk, stuk puk… 
otwierajcie i za pieczenie muffinek od razu się zabierajcie. 
Szybko kilka składników przygotujcie robotem je zmiksujcie, do foremek ciasto dajcie i za robienie kawy się zabierajcie. 
Chwilę poplotkujcie i już z piekarnika muffiny wyjmujcie.
 Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa 😃 🙌 💑




Składniki:
  •  3 jaka,
  • 8 łyżek cukru białego,
  • 50 ml oleju z dodatkiem oleju z pestek dyni,
  • 100 g wiórek kokosowych,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 80 g  mąki pszennej,

ponadto:
  • cukier do posypania.



Przygotowanie:

Piekarnik nastawiamy 165°C. Jajka miksujemy z cukrem na kogel mogel. Cały czas miksując wlewamy olej, wsypujemy wiórka, oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
Miksujemy na najwyższych obrotach ok. 2 min.
Przygotowaną masę wypełniamy papierowe foremki do muffinek (ok. 13 szt.) lub sylikonowych. 
Wierzch obsypujemy cukrem. 
Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy maksymalnie  20 min.

Smacznego :)


2 komentarze:

  1. Bardzo podoba mi się wstęp :) a same muffinki wyglądają przepysznie. Sama kiedyś podobne robiłam i były bardzo smaczne.
    Pozdrawiam ^^

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)