czwartek, 15 grudnia 2016

Babeczki trzcinowe z physalis

Małe babeczki trzcinowe są słodkie i wyjątkowe.
 Physalis niczym wisienka na torcie, ciekawie je dekoruje i oryginalnie smakuje. 
Ciasto w 5 min się przygotowuje, bo tylko wszystkie składniki się miksuje, do foremek na osiem porcji rozdzielamy, owoce dokładamy, pieczemy i po lekkim przestygnięciu już jeść możemy. 



Składniki:
  •  2 wiejskie jaja,
  •  60 g cukru trzcinowego,
  • 50 ml oleju rzepakowego z dodatkiem oliwy z oliwek,
  • 100 g mąki pszennej,
  • ½  łyżeczki proszku do pieczenia,
  •  8 szt. physalis,
ponadto:
  • cukier trzcinowy do posypania.
Przygotowanie:

Piekarnik nastawiamy 160°C-170°C.Wszystkie składniki (oprócz owoców) miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji (ok. 3 min).Przygotowaną masę rozdzielamy na 8 foremek sylikonowych i do każdej wkładamy owoc physalis

Wierzch posypujemy cukrem trzcinowym. Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy maksymalnie 15-20 min.



Smacznego 😂♡♥☘✪✤❋

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)