poniedziałek, 11 stycznia 2016

Pizza "francuska" z kełbasą i camembert

Czasem trzeba coś bardzo szybkiego na obiad przygotować i się przy tym nie napracować, dlatego pizza na cieście francuskim jest idealna, łatwa, wręcz banalna. Wystarczy kilka smacznych składników na cieście poukładać, upiec i już można się nią zajadać. 


Składniki:
  • 100 g kiełbasy krakowskiej Nove - produkt wsparła Natura,
  • 250 g gotowego ciasta francuskiego,,
  • 120 g sera camembert,
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
  • 1 łyżka kapary,
  • oliwki czarne,
  • pomidorki koktajlowe suszone w zalewie,
  • suszone oregano,
  • suszona papryka chili świeżo mielona,
  • zielona pietruszka.

Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Na wierzch nakładamy, kiełbasę pokrojoną w paseczki, camembert w mniejszych kawałkach, oliwki, kapary i pomidorki koktajlowe (zamiast suszonych można użyć świeżych). Całość doprawiamy pieprzem, oregano i chili.
Pizzę pieczemy w 200°C przez 10 min, następnie skręcamy temp. do 180°C i pieczemy jeszcze ok. 15 min.
Przed podaniem dodajemy zielonej pietruszki.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)