piątek, 14 listopada 2014

Makaron z chipsami z salami na roszponce

Kiedy w brzuchu Wam burczy, żołądek się kurczy, szybko chcecie coś ugotować i smacznie skonsumować to polecam moje danie makaronowe, w 10 min. gotowe.


 Składniki:  2 porcje
  • 100 g makaronu kokardki Czaniecki,
  • 50 g chipsów z salami (np. o smaku śródziemnomorskim),
  • 4 papryczki kolorowe mini,
  • 1 cebulka dymka,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 50 g sera camembert (z pieczarkami),
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • pieprz do smaku,
  • ½ papryczki chili,
  • 2 garście roszponki,
  • szczypiorek.

 Przygotowanie:
Papryczki kroimy w plasterki, a cebulkę i czosnek w kostkę.
 Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy paprykę z cebulką i czosnkiem.
Ser camembert kroimy na mniejsze kawałki.
Makaron gotujemy na al dente i odcedzamy.
 Do papryki z cebulką  (cały czas patelnia jest podgrzewana) dodajemy makaron, salami, ser camembert i delikatnie mieszamy.
Na środku talerza nakładamy garść umytej i osuszonej roszponki, a na nią nakładamy gorący  makaron prosto z patelni .
Całość doprawiamy pieprzem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dodajemy kilka plasterków papryczki chili.

 Smacznego :)
zBLOGowani.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)