środa, 1 października 2014

Sos awokado z jogurtem



Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 150 g jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżeczki świeżego koperku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól do smaku,
  • pieprz kolorowy do smaku.

 Przygotowanie:

Należy obrać awokado ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić miąższ w kostkę. W moździerzu lub miseczce rozgnieść na pastę awokado, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem świeżo zmielonym. Całość wymieszać z jogurtem, koperkiem i oliwą. Sos idealnie pasuje do paluszków z ciasta półfrancuskiego oraz mięsa grillowanego. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)