piątek, 3 października 2014

Łososiowa piramida

Składniki:
  • 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella,
  • 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka),
  • 100 g łososia surowego,
  • olej rzepakowy do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • sok z cytryny,
  • koperek.
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy. W tym samym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie na al. dente. Łososia kroimy w paski i podsmażamy z dwóch str. na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny. Na talerzu układamy w kolejności, warzywa, makaron i łososia w formie piramidy. Całość posypujemy koperkiem. 
Smacznego

1 komentarz:

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)