sobota, 25 października 2014

Makaron z serowymi kurkami

 Jeśli nie macie czasu na makaronu gotowanie to jest tego rozwiązanie. Chiński makaron wrzątkiem zalewamy, kilka chwil czekamy i gotowy mamy

Składniki:
  • 100 g serka śmietankowego,
  • 100 makaronu chińskiego z grochu, kukurydzy i fasoli mung,
  • 150 g  kurek, jak najmniejszych,
  • 1/2 łyżeczka sosu worcestershire,
  • 50 ml śmietany 30 %,
  • 1 cebula czosnkowa,
  • 4 ząbki czosnku,
  • sól himalajska do smaku,
  • pieprz kolorowy grubo mielony do smaku,
  • 10 g masła,
  • świeży szczypiorek.
 Przygotowanie:
Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka min. i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę i czosnek pokrojony w drobna kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki i smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy sos worcestershire, śmietanę i mieszamy aż sos zgęstnieje.
Dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do kurek dodajemy serek i makaron, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Smacznego

3 komentarze:

  1. Świetny sposób podania :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Zachęcamy do dodania przepisu do akcji Makarony Świata na zBLOGowanych. W konkursie można dodać niezliczoną ilość propozycji makaronowych, a nagrody są warte walki o nie :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)