sobota, 25 października 2014

Makaron razowy w ostrych pomidorach


Składniki na 2 porcje: 
  • 100 g makaronu spaghetti razowego,
  • 1 łyżeczka sosu worcetershire,
  • 1 duży pomidor,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 5 pomidorów suszonych,
  • 8 szt. kapary,
  • 6 oliwek,
  • 1 łyżeczka słonecznika,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • bazylia, pieprz, suszone papryczki chili,
  • 1 plaster sera żółtego.

Przygotowanie:
Makaron gotujemy w wodzie, bez soli, na al dente. W tym samym czasie, pomidor sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy pomidora, czosnek w kostce, pomidory suszone w paskach, kapary i oliwki w plasterkach. Całość smażymy ok. 3 min. Następnie dodajemy, papryczkę chili, bazylię, pieprz i sos worcetershire. Całość podgrzewamy przez kolejne 2 min. często mieszając, tak aby wszystkie składniki smakowo się zmieszały. Makaron odcedzamy, dodajemy do pomidorów i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, posypujemy serem pokrojonym w paseczki.
Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)