czwartek, 21 sierpnia 2014

Szaszłyki z koperkowych naleśników

Składniki:

Ciasto 4 porcje:


  • 150 g mąki pszennej,
  • 150 ml mleka–,
  • 10 g oleju rzepakowego,
  • 1 jajko,
  • 150 g wody,
  • ½ łyżeczki soli,
  • szczypta cukru,
  • pieprz świeżo mielony do smaku,
  • 1 łyżka koperku,
  • szczypta kurkumy,
  • olej do smażenia.
Pasta z wędlin:

  • 1 cebula.
  • 100 g wędliny,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 50 g majonezu.
Koreczki (składniki w zależności wykonanych koreczków):

  • oliwki zielone,
  • pomidorki koktajlowe,
  • cebulki srebrzyste,
  • koperek,
  • kiełki rzodkiewki.
Przygotowanie: 
Naleśniki: wszystkie składniki ze sobą mieszamy, w zależności od gęstości ciasta, wodę lub mąkę dokładamy. Naleśniki z ciasta smażymy i między czasie pastę z szynki robimy.
Pasta: cebulę, wędlinę, jajko, drobno siekamy, majonez, musztardę dokładamy. Całość dokładnie blenderem rozdrabniamy, mieszamy i pastę gotową już mamy.

 Pastą naleśniki smarujemy, następnie je rolujemy. Na części je przecinamy, na wykałaczki nabijamy. Do środka ogóreczek i pomidorki wkładamy, koperkiem i kiełkami rzodkiewki ozdabiamy. Oliwki, cebulki na wykałaczki nadziewamy i fajną przystawkę mamy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)