czwartek, 21 sierpnia 2014

Pizza - ostre serduszka

Takie serca wyglądają niebanalnie, a z sosem chili smakują genialnie. Dzięki połączeniu dwóch rodzajów sera, przekąska ta oryginalnego smaku nabiera. Można na gorąco ją zajadać lub na zimno podawać. Niech każdy przepisu wypróbuje, a na pewno nie pożałuje.



Składniki:
  • sos chili,  
  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej,
  • 25 g drożdży,
  • oregano,
  • pieprz świeżo mielony,
  • sól,
  • szczypta cukru,
  • 150 ml wody,
  • 6 szt. pomidorków koktajlowych,
  • 12 łyżeczek sera camembert topionego,
  • 3 plasterki sera Capresi z papryką,
  • listki świeżej bazylii,  
  • szczypiorek.
Przygotowanie:

Ciasto: drożdże z letnią wodą, cukrem, solą, pieprzem, oregano wymieszaj, potem dodaj mąki i całość mikserem zamieszaj. Jak ciasto będzie za rzadkie, dodaj więcej mąki, aż wyjdzie gładkie. Rozwałkuj delikatnie, wytnij serduszka ładnie .

Sosem chili pomaluj serca pizzowe, dodaj oliwki, pomidorki, capresi i gotowe. Na blachę posmarowaną oliwą serca poukładaj, na wierzch jeszcze po łyżeczce sera camembert pododawaj. 

Piecz ok. 20 minut w 180°C w piekarniku z wentylatorem, dodaj jeszcze raz sos chili, listki bazylii i udekoruj szczypiorkiem.



  Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)