czwartek, 21 sierpnia 2014

Makaron razowy z kabanosami


Składniki:

100 g makaronu razowego spaghetti,
8 małych pieczarek,
2 laski kabanosów,
4 pomidory suszone,
kapary,
6 oliwek zielonych i czarnych,
świeża nać pietruszki,
3 łyżki płaskie oliwy z oliwek,
suszona: bazylia, oregano, papryczka chili, czosnek,
sól, pieprz.

 Przygotowanie:


Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażamy na patelni grillowej. Następnie dodajemy kabanosy w kawałkach, oliwy z oliwek, ziół i przypraw, pomidorów suszonych, kapary, oliwki całość mieszamy. Odcedzony makaron przekładamy na patelnię i delikatnie mieszamy. Nakładamy na talerz i posypujemy świeżą zieloną pietruszką. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)