czwartek, 21 sierpnia 2014

Kiełkujący makaron z serkiem




Składniki na 2 porcje:

2 szt. serka topionego w plasterkach,
1 łyżka oleju rzepakowego,
100 g makaronu ryżowego wstążki,
50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki,
1,5 l wody,
papryczka chili do smaku,
świeże oregano kilka gałązek,
6 szt. oliwek zielonych,
sól himalajska do smaku,
pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.



Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim kiełki. Dodaj niewielką ilość pokrojonej drobno papryczki chili, dopraw solą i pieprzem. Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj ok. 6 min. i odcedź. Ser pokrój w kosteczkę, dodaj do gorącego makaronu, następnie przełóż do kiełków i wymieszaj. Makaron przełóż na talerz, dodaj oliwki i świeże oregano.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i spostrzeżeń dodawania :)